Щоб відпочити від міського шуму, здобувачі освіти відділення «Транспортних та харчових технологій» групи 274-24с-2 зазирнули до парку Глоби. Він є одним з найстаріших у Дніпрі, заснований наприкінці 18 століття запорізьким осавулом Лазарем Глобою.  Центральне місце в парку – природне озеро, населене рибами та водоплавними птахами. Літній театр, розташований на березі, нагадує ширяючого лебедя. У теплу пору року можна здійснити водну прогулянку на катамарані.

У п’ятницю, 21 лютого 2025 року, у межах співпраці з кафедрою Галузевого машинобудування Українського державного університету науки і технологій, кандидат технічних наук МАЛІЧ Микола Григорович провів настановчу лекцію на тему «Основи розробки технологічних процесів відновлення деталей. Послідовність розробки технологічного процесу» для студентів 4-го курсу напрямку 274 Автомобільний транспорт нашого закладу освіти.

21 лютого 2025 року у Дніпровському транспортно-економічному фаховому коледжі пройшла зустріч здобувачів освіти (групи 274-21-1, 274-22с-2) відділення Транспортних та харчових технологій з представниками Національної академії Національної гвардії України.

Під час зустрічі представники академії продемонстрували відеоролики про діяльність Академії та детально розповіли про навчальний процес, практичну підготовку курсантів.

Захід покликаний вшанувати пам’ять українців, справжніх патріотів, які загинули за право бути почутими, за право бути вільними та єдиними!

Володимире Олександровичу! 
Ваша сила духу та стійкість вражають. Україна з Вами, і весь світ підтримує наш народ у боротьбі за свободу. 
Спільнота Дніпровського транспортно-економічного фахового коледжу підтримує Вас, надихається Вашою незламністю.
Разом МИ сила! Разом до ПЕРЕМОГИ!!!
Бажаємо здоров’я, терпіння та незламної віри у наше спільне світле майбутнє.

Одним із значних викликів в нашій країні, крім гарячої фази війни - є нестача кваліфікованих робітників у різних сферах бізнесу.

У транспортному секторі дуже сильно не вистачає водіїв вантажних автомобілів та ремонтного персоналу. Саме тому, протягом останнього року, команда Scania Дніпро підтримує наш заклад освіти та системно проводить заходи по теоретичному навчанню і практичній підготовці здобувачів освіти спеціальності 274 Автомобільний транспорт.

Групи першого курсу відділення транспортних та харчових технологій провели класну годину на тему: День Державного Герба України. (Класний керівник Луніна Ольга Володимирівна).

19 лютого щорічно відзначається День Державного Герба – символу віри, сили та незламності українського народу. 1992 року Верховна Рада затвердила малий герб незалежної України у вигляді золотого тризуба на синьому щиті.

18.02.2025 відбулося засідання соціально-психологічного гуртка «Ейрена» на тему: «Психологічне здоров'я здобувачів освіти у освітньому процесі». Практичний психолог Дирда В.О., соціальний педагог Варцаба О.А.

Робоча група з представників адміністрації Дніпровського транспортно-економічного фахового коледжу відвідала 18 лютого 2025 року КЗО "Криворізький центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів будівельної галузі" Дніпропетровської обласної ради".

Новий рік - нові плани, нові проєкти.

14 лютого 2025 року на базі навчально-віиробничих майстерень голова циклової комісії Транспорту, Кирило ДРОЖАКОВ і керівник технічного гуртка «Я-механік» Михайло ПИЛИПЕНКО провели засідання здобувачів освіти 2-4 курсів спеціальності 274 Автомобільний транспорт.

14.02.2025 заступником директора з виховної роботи Тимошенко К.А. та практичним психологом Дирдою В.А. було запрошено представників патрульної поліції Дніпропетровської області, для проведення лекції «Профілактика паління» з групами 075-24-1, 181-24-1 відділення управління та адміністрування, транспортних та харчових технологій.

13 лютого 2025 року здобувачі освіти технічного гуртка «Я-механік» під керівництвом голови циклової комісії Транспорту, Кирила ДРОЖАКОВА і керівника технічного гуртка «Я-механік» Михайла ПИЛИПЕНКО відвідали станцію технічного обслуговування. 
Майстрами станції було побудовано спортивний раллійний автомобіль. Метою відвідування СТО було проведення виїзної екскурсії для членів гуртка. В ході екскурсії спеціалісти станції поділилися своїм практичним досвідом в побудові спортивного автомобіля. 

В період з 03 по 23 лютого 2025 року студентами спеціальності 274 Автомобільний транспорт відділення «Транспортних та харчових технологій» групи 274-23-1 пройдено перший етап практичної підготовки для отримання кваліфікації «фахового молодшого бакалавра з обслуговування та ремонту автомобілів і двигунів».

13 лютого у коледжі пройшла конкурсно-розважальна програма до Дня закоханих🫶

Перед початком програми здобувачів вітали викладачі комісії харчових технологій Луніна О.В., Скачкова О.А., Майко О.В.  із смачними сюрпризами🧁

Практична підготовка здобувачів є обов’язковою частиною освітньо-професійної програми для здійснення підготовки висококваліфікованих фахівців у навчальних закладах фахової передвищої освіти з урахуванням сучасної парадигми освіти. Вона дозволяє на основі інтегрованого комплексу знань та умінь формувати не тільки професійні компетенції майбутніх фахівців, але і соціально-особистісні, загальнонаукові, інструментальні компетенції.

Практичні заняття в майстернях коледжу, навчальні екскурсії, зустрічі з працедавцями є невід’ємною частиною освітнього процесу в підготовці майбутнього фахівця.

Вони дозволяють здобувачам освіти застосовувати теоретичні знання на практиці, розвивати важливі навички та критичне мислення. В умовах сучасної освіти, практичні заняття стають ще більш актуальними, оскільки допомагають здобувачам освіти краще підготуватися до реального життя.

11 лютого 2025 року практичним психологом Дирдою В.А. та соціальним педагогом Варцабою О.А. було проведено антифейкову інтелектуальну гру з групами 1 курсу відділення «Сфери обслуговування і права» та «Інформаційних технологій» 242-24-1, 241-24-1, 081-24-1, 029-24-1.

11 лютого 2025 року заступником директора з виховної роботи Тимошенко К.А. та практичним психологом Дирдою В.А. було проведено відеолекторій «Вплив соціальної реклами проти паління на молодь».

10 лютого 2025 року відбувся майстер клас з навчальної дисципліни «Процеси та апарати харчових виробництв»(Спецкурс) здобувачами освіти другого курсу групи 181-23-1 спеціальності 181 «Харчові технології» (Food tеchnоlоgу), заняття провела викладач категорії спеціаліст Луніна Ольга Володимирівна.

Мета: Ознайомити студентів з теоретичними основами процесів подрібнення, та формування, суть і призначення, характеристику способів подрібнення, їх класифікацію, основи теорії подрібнювання, види машин харчової промисловості і підприємств харчування. Класифікація машин для подрібнювання, загальні вимоги до них, основні їх робочі органи. Навчити здобувачів освіти розуміти що таке - процес подрібнення, які машини використовують для процесу подрібнення та ознайомитись із загальними вимогами до машин для подрібнення. Прикладом цього процесу є, процес виробництва фаршу з м‘ясної сировини, та формування бургерних котлет, та збирання готового Бургера.

Викладач Коваленко Олександр Олександрович зі здобувачами освіти відділення транспортних та харчових технологій групи 274-24-1 розглянули тему «Основи тактики та види бою» з навчальними питаннями:

1.Поняття воєнного мистецтва. Загальновійськовий бій. Основні риси бою.

2. Підрозділи механізованих (мотопіхотних) військ. Їх структура, озброєння та військова техніка.

 

📍 Адреса: 

49041 Україна м. Дніпро вул. Технічна, 4 

Переїзд від Залізничного вокзалу:

Маршрутним таксі "Аеропорт-Вокзал" № 60 - до зупинки "Коледж"

Маршрутним таксі "Аеропорт-Вокзал" №109 - до зупинки “Коледж”

Від вулиці "Робоча" та площі "Соборна":

Тролейбус № 19 та 21 - до зупинки "вул. Технічна"

☎️ Контакти:

Приймальня директора:
(093) 971-41-00

Відділ кадрів:
(096) 101-58-69, (066) 395-68-44

Приймальня комісія:
(066) 263-55-98, (066) 216-85-25

Підготовчі курси:
(096) 804-43-33

✉️ E-mail:
dtret1@ukr.net

✉️ E-mail приймальної комісії:
pk_dacte@ukr.net

Ми у соц мережах: