Кулінарний фестиваль у коледжі: зустріч традицій і смаків!

Здобувачі освіти відділення транспортних та харчових технологій разом з викладачами спеціальних дисциплін спеціальності Харчові технології Оленою Скачковою та Оленою Майко влаштували справжнє свято гастрономії! 

Австрійський торт “Захер” — ніжний шоколадний бісквіт, абрикосовий джем і дзеркальна глазур… Віденська елегантність у кожному шматочку!

22 травня на відділенні транспортних і харчових технологій здобувачі освіти і викладачі спеціальності 181 Харчові технології провели кулінарно-гастрономічний фестиваль до Дня Європи в Україні                    

Як це було?

Провели вікторину «пізнаємо Європу разом». 

В період з 5 по 18 травня 2025 року здобувачі освіти спеціальності 274 Автомобільний транспорт відділення «Транспортних та харчових технологій» групи 274-24с-2 проходили другий етап практичної підготовки для отримання кваліфікації «фахового молодшого бакалавра з обслуговування та ремонту автомобілів і двигунів».

Днями в коледжі відбувся ДЕНЬ ДІЛОВОДА, не просто фаховий конкурс для студентів спеціальності 029 “Інформаційна, бібліотечна та архівна справа”, а свято професії, яке об’єднало навчання, командну роботу, творчість та патріотизм. 

Як це було?

📚 Етап 1: Онлайн-курс «Діловий етикет»

Всесвітній день вишиванки — міжнародне свято, яке покликане зберегти давні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.

Популярності свята сприяє уявлення про вишиту сорочку як оберіг і популяризація відомостей про регіональні традиції вишивання в Україні. Воно посприяло використанню давніх традиційних елементів вишивки в сучасному одязі. День вишиванки слугує приводом для науково-популярних матеріалів, які розповідають про історію та традиції давнього та сучасного вишитого одягу.

15 травня 2025 року здобувачі освіти групи 242-23-1 здійснили навчальну екскурсію до музею ретро-машин «Машина часу» у місті Дніпро. Під час заходу студенти познайомилися з унікальною експозицією автомобілів ХХ століття, дізналися цікаві факти з історії розвитку техніки та відчули атмосферу

Екскурсія мала на меті ознайомлення з методикою проведення екскурсій на об'єктах культурної та технічної спадщини. Для майбутніх спеціалістів туристичної сфери це був корисний досвід, що надихає на створення креативних туристичних маршрутів.

Вишиванка — символ української душі!

Сьогодні викладачі та здобувачі освіти Дніпровського транспортно-економічного фахового коледжу об’єдналися в яскравому святі національної єдності — Дні вишиванки!

Це не просто красивий одяг — це наша історія, сила, незламність і любов до України.

Разом ми — нездоланна сила!

Разом ми зберігаємо традиції та будуємо майбутнє!

У коледжі до Дня Вишиванки проводилися заходи:

1.     Приготування козацької каші та дегустація.

Сьогодні ми проводили відкрите заняття гуртка "Вправний кухар", на якому були присутні учасники гуртка, а також доєдналися і здобувачі освіти 2 і 3 курсу спеціальності "Харчові технології". Темою заняття була обрядова українська випічка. І ми вирішили спробувати свої здібності у випіканні дивнів. Гілками, обмотаними тістом, колись прикрашали короваї, а після весілля роздавали гостям. Подекуди ця традиція зберіглася донині. Здобувачі освіти замішували тісто, нарізати смужки і накручували смужки на очеретину. Справа виявилася дуже захоплююча і цікава. Але більше всього чекали миті дегустації. Було цікаво і смачно!

15 травня 2025 р. студенти груп 242-24-1, 073-24-1 та 075-24-1 разом з викладачем Мірошниченко О.В. відвідали захід до Дня вишиванки "Розквітла вишиванка кольорами". Захід відбувся у науковій бібліотеці ДНУ імені Олеся Гончара, яка гостинно запросила на свято. Студентам була проведена екскурсія бібліотекою, де відвідали також святу святих - книгосховище, яке вміщує 1 млн 600 тис екземплярів книг. Також здобувачам освіти продемонстрували екземпляри рідкісних видань, які представлені у фонді бібліотеки і датуються XVII ст. Сам захід проходив в урочистій атмосфері - відвідувачам демонстрували приклади  вишивок з різних куточків України, наводили цитати про вишиванку різних авторів, розповідали про історію свята. Студентам дуже сподобався і захід, і екскурсія бібліотекою.

В групі 181-23-1 , спеціальність 181 «Харчові технології» (Food tеchnоlоgу) відбувся майстер клас: «Виробництво м’ясних напівфабрикатів з посіченого фаршу котлета бургерна «Бризоль». 

Технологічний процес по виготовленню напівфабрикату  фарш з яловичини, та напівфабрикату котлета бургерна, підготовила та провела викладач, технолог вищої категорії, міжнародного класу Луніна Ольга Володимирівна.

В групі 181-23-1, спеціальність 181 «Харчові технології» (Food tеchnоlоgу) відбувся майстер клас: «Обробка річкової та морської риби та виготовлення напівфабрикатів з риби та посіченого рибного фаршу».

Здобувачі освіти ознайомилися з теоретичними знаннями, і на практиці розглянули процеси розробки та переробки риби морської та річкової, та вироблення напівфабрикатів рибних: риба посічена та запечена з овочами, риба посічена та смажена, виготовлення фаршу з рибної сировини, та формування , смаження рибних котлет. 

У квітні 2025року міським методичним об’єднанням викладачів української мови та літератури було проведено конкурс методичних розробок серед викладачів закладів фахової передвищої освіти м. Дніпра. Оргкомітет міського методичного об єднання підвів підсумки. Переможцями конкурсу стали:

В номінації «УЗАГАЛЬНЕННЯ ПЕДАГОГІЧНОГО ДОСВІДУ» відзначили:

У 2025 році День матері відзначатимуть 11 травня.

Люди виражають свою повагу і любов до матерів, дарують квіти, подарунки, відправляють листівки та вірші. Це свято служить відзначенням доброти, світла, нескінченних турбот, терпіння, любові та відданості матерям.

ЦИКЛОВА КОМІСІЯ «ЦОМП’ЮТЕРНОЇ ІНЖЕНЕРІЇ ТА ТЕХНОЛОГІЙ» в МЕЖАХ ТИЖНЯ КОМІСІЇ «КІ та Т» ВІДБУВСЯ КОНКУРС РЕФЕРАТІВ ЗА ТЕМАМИ:

·         Етика та ризики штучного інтелекту

·         Роль нейромереж у сучасному світі

·         Розвиток розумних чат-ботів: перспективи та обмеження

·         ШІ в освіті: персоналізація навчання

В КОНКУРСІ БРАЛИ УЧАСТЬ:

Експериментальний театр «ВИТОКИ» 

представляє пластичний перформанс «ЕКВІЛІБРІУМ» який відбудеться 15 травня 2025 року о 12.30, актова зала 

Дніпровського транспортно-економічного фахового коледжу.

8 травня 2025 року здобувачі освіти за спеціальністю «Автомобільний транспорт» здійснили виїзну екскурсію до компанії «ЯШИНА». Захід був організований керівником гуртка «Я-механік» Валерієм Чеченя.

Компанія «ЯШИНА» спеціалізується на обслуговуванні та ремонту вантажних автомобілів.

Зустрів студентів Говоруха Віктор Сергійович, сервіс-менеджер з багаторічним досвідом роботи у компанії.

Він детально розповів про особливості обслуговування вантажного автомобіля , ремонт вантажних шин.

07.05.25 викладачем С.В. Плешкуном, викладачем циклової комісії «Компютерної інженерії та  технологій» було проведено фахову екскурсію з групою 123-22-1 на ТОВ спеціалізоване підприємство Інтерліфтсервіс для ознайомлення з основами роботи ліфтів і усвідомлення зв’язків з вивченням спеціальних дисциплін за спеціальністю « Комп’ютерна інженерія»

Директор підприємства Михтонюк Д.В. особисто провів інструктаж з ТБ з учасниками екскурсії.

В процесі підготовки до тижня спеціальності "Харчові технології"  і з метою популяризації спеціальності, було організовано виставку-конкурс фотографій на тему «Я і моя спеціальність», яка діяла протягом всього тижня на 1 поверсі навчального корпусу коледжу. На фото зображені моменти навчання наших здобувачів. Всі дії відбувалися в реальному часі та були перенесені на камеру.

Згідно графіку роботи гуртку «ПАВУТИНА»- керівник Плешкун С.В. було проведено спільне заняття здобувачів освіти навчальних груп 2, 3 і 4 курсів (123-21, 123-22 і 123-23).

На засіданні були проведені консультації та надані поради здобувачами освіти старших курсів для здобувачів освіти молодших курсів для придбання практичних навичок в опануванні знаннями і оволодінні практикою проведення регламентних робіт з обладнанням лабораторій нашої комісії. Окремо, наші здобувачі освіти 2-го  і 3-го курсу ознайомились з правилами кремпирування спеціальних кабелів передачі даних, правилами обслуговування оргтехніки, правилами використання електрорадіовимірювальних приладів при ремонті і діагностуванні несправностей МПС і методами їх усунення. 

Фаховий конкурс серед студентів випускного і передвипускного курсів проводиться з метою вдосконалення знань та практичних навичок із спеціальних дисциплін, підготовки студентів до участі в місцевих, обласних і всеукраїнських олімпіадах і конкурсах та виявлення обдарованої молоді.

Фаховий конкурс складається з декількох змагань, а саме:

 

📍 Адреса: 

49041 Україна м. Дніпро вул. Технічна, 4 

Переїзд від Залізничного вокзалу:

Маршрутним таксі "Аеропорт-Вокзал" № 60 - до зупинки "Коледж"

Маршрутним таксі "Аеропорт-Вокзал" №109 - до зупинки “Коледж”

Від вулиці "Робоча" та площі "Соборна":

Тролейбус № 19 та 21 - до зупинки "вул. Технічна"

☎️ Контакти:

Приймальня директора:
(093) 971-41-00

Відділ кадрів:
(096) 101-58-69, (066) 395-68-44

Приймальня комісія:
(066) 263-55-98, (066) 216-85-25

Підготовчі курси:
(096) 804-43-33

✉️ E-mail:
dtret1@ukr.net

✉️ E-mail приймальної комісії:
pk_dacte@ukr.net

Ми у соц мережах: