В процесі підготовки до тижня спеціальності "Харчові технології"  і з метою популяризації спеціальності, було організовано виставку-конкурс фотографій на тему «Я і моя спеціальність», яка діяла протягом всього тижня на 1 поверсі навчального корпусу коледжу. На фото зображені моменти навчання наших здобувачів. Всі дії відбувалися в реальному часі та були перенесені на камеру.

Згідно графіку роботи гуртку «ПАВУТИНА»- керівник Плешкун С.В. було проведено спільне заняття здобувачів освіти навчальних груп 2, 3 і 4 курсів (123-21, 123-22 і 123-23).

На засіданні були проведені консультації та надані поради здобувачами освіти старших курсів для здобувачів освіти молодших курсів для придбання практичних навичок в опануванні знаннями і оволодінні практикою проведення регламентних робіт з обладнанням лабораторій нашої комісії. Окремо, наші здобувачі освіти 2-го  і 3-го курсу ознайомились з правилами кремпирування спеціальних кабелів передачі даних, правилами обслуговування оргтехніки, правилами використання електрорадіовимірювальних приладів при ремонті і діагностуванні несправностей МПС і методами їх усунення. 

Фаховий конкурс серед студентів випускного і передвипускного курсів проводиться з метою вдосконалення знань та практичних навичок із спеціальних дисциплін, підготовки студентів до участі в місцевих, обласних і всеукраїнських олімпіадах і конкурсах та виявлення обдарованої молоді.

Фаховий конкурс складається з декількох змагань, а саме:

Наш заклад став одним із переможців проєкту #100майстерень, що реалізується Міністерством освіти і науки України . Завдяки підтримці держави ми отримаємо 10 159,20 грн для оновлення нашої навчальної майстерні.

🔧 У межах проєкту буде модернізовано майстерню автомобільного профілю, де студенти зможуть здобувати професійні навички.

🛠️ Після оновлення в нашому закладі можна буде навчатися за спеціальністю: 

Цієї весни Дніпро став справжнім освітнім центром країни. Наймасштабніший освітній фестиваль Dnipro Education City 2025, який пройшов під керівництвом департаменту гуманітарної політики ДМР, зібрав на одній локації 43 заклади освіти міста — від коледжів до університетів. І це було потужно!

Даний фестиваль покликаний дати змогу абітурієнтам визначитися з майбутньою професією та ознайомитися зі спеціальностями, що пропонують заклади освіти міста.

В період з 14 квітня по 02 травня 2025 року здобувачі освіти спеціальності 274 Автомобільний транспорт відділення «Транспортних та харчових технологій» групи 274-24с-2 пройшли свій перший етап практичної підготовки для отримання кваліфікації «фахового молодшого бакалавра з обслуговування та ремонту автомобілів і двигунів».

Завершився тиждень спеціальності «Харчові технології» чайною церемонією «Five o’clock Tea» в родинному колі наших здобувачів і викладачів спеціальності «Харчові технології». 

Метою цього заходу було   ознайомлення здобувачів з особливостями проведення різноманітних чайних церемоній. Здобувачі  приймали активну участь   у чайній церемонії, ознайомились з особливостями заварювання чаю і сервіровки столу до чайної церемонії та відповіли на  цікаві питання даної тематики.

Під час проведення тижня спеціальності «Харчові технології »на відділенні було організовано благодійний ярмарок під назвою «День української кухні». Захід мав на меті не лише ознайомити присутніх із національними традиціями та стравами української кухні, а й зібрати кошти на благодійні потреби. Студенти та викладачі спеціальності долучилися до приготування різноманітних страв: вареників, млинців, пампушок та інших смаколиків, які символізують багатство української кулінарної спадщини. Атмосфера ярмарку була теплою та дружньою, а здобувачі коледжу та викладачі мали змогу скуштувати страви, підтримавши добру справу.

ПриватБанк розпочав новий освітній проект  «Фінансова безпека»  для українців, де просто і зрозуміло розповідає про те, як уникнути шахрайських схем і не потрапити в халепу через незнання фінансових правил.

 "Стосунки клієнта і банку засновані на довірі. Не можна розраховувати на довіру, якщо не налаштований на довготривалі партнерські стосунки, а просто хочеш використати банківську систему для сумнівних операцій, - відзначає член правління ПриватБанку з питань комплаєнсу Антон Разумний. - Ми у стосунках з клієнтом розраховуємо на довготривалі відносини, які будуть прозорими, надійними та вигідними для обох сторін, і розвиваємо цю культуру партнерства і довіри через цікаві просвітницькі формати, зрозумілі клієнтам”.

Під час тижня спеціальності «Харчові технології» серед здобувачів ІІ курсу було проведено фаховий конкурс «В гостях у кухара». Проведення даного конкурсу є одним з етапів підготовки здобувачів за спеціальністю «Харчові технології» і проводився з метою посилення інтересу до поглибленого вивчення предметів професійно-теоретичної підготовки і оволодіння навичками трудових прийомів, розвитку творчої активності здобувачів.

В другий день тижня спеціальності «Харчові технології»,  до нас в гості завітала випускниця нашого коледжу Софія СУЛЕЙМЕНОВА, яка закінчила наш коледж у 2024 році і отримала диплом фахового молодшого бакалавру зі спеціальності «Харчові технології».  Зараз Софія працює офіціантом у Black Bar | Lounge Bar & karaoke. Софія розповіла про базовий курс з теорії обслуговування гостей, розповіла про базові знання в роботі офіціанта, бармена, адміністратора залу. Продемонструвала базове сервірування столу, правила і порядок натирання посуду, складання серветок різними формами, поділилася цікавими фішками в роботі офіціанта та їх застосування. Щиро вдячні нашим випускникам, що вони діляться своїм досвідом з нашими здобувачами.

Сучасні технології докорінно змінюють підходи до управління професійними ризиками. Використання штучного інтелекту (ШІ) та цифрових інструментів дозволяє не лише ідентифікувати небезпеки, а й прогнозувати нещасні випадки, запобігати травматизму на роботі та мінімізувати вплив шкідливих факторів на працівників. Проте, разом із перевагами діджиталізація приносить і нові виклики, зокрема питання етичного використання даних, захисту персональної інформації, ризик дискримінації через алгоритмічні упередження та розмивання меж між роботою і особистим життям.

Чорно́бильська катастро́фа  — техногенна екологічно-гуманітарна катастрофа, спричинена двома тепловими вибухами і подальшим руйнуванням четвертого енергоблока Чорнобильської атомної електростанції, розташованої на території України (тоді УРСР), в ніч на 26 квітня 1986 року.

Під час тижню спеціальності «Харчові технології» відбувся захист творчих робіт здобувачів освіти за темою «Інноваційні методи в харчуванні» під керівництвом викладача Олени МАЙКО. В даному заході приймали участь здобувачі освіти груп 181-22-1 та 181-23-1.  Тематика робіт охоплювала питання як використання новітніх видів сировини для приготування напоїв, страв, декорування кондитерських виробів, новітніх технологій подачі м’ясних страв та новітніх трендів кейтерингового обслуговування. Дуже цікавою була доповідь Анастасії ХОРТ про крафтове виробництво зефіру.  До кожної доповіді було створено яскраві та змістовні презентації

25 квітня 2025 року студентка нашого коледжу Молодиченко Марія (група 073-24-1) взяла участь в міському конкурсі "Кращий знавець хімії" та посіла ІІІ місце в номінації "Кращий практик". 

Підготувала студентку викладач вищої категорії, викладач-методист Нурулліна Олена Миколаївна.

Вітаємо Марію та Олену Миколаївну! Бажаємо яскравих моментів у житті, гідних досягнень, нових перемог та натхнення на кожному кроці!

23-24 квітня 2025 року здобувачі освіти груп 073-24-1, 075-24-1, 242-24-1 стали учасниками математичного онлайн-квесту.

Здобувачі освіти виконували завдання на 6 станціях: 

1. Станція № 1 «Розминка».

2. Станція № 2 «Рівняння».

22 квітня 2025 року відбулась міська викладацько-студентська конференція з дисципліни Технічна механіка серед закладів фахової передвищої освіти. 

Здобувач освіти нашого коледжу, студент групи 274-23-1 Матвієнко Єгор, під керівництвом викладача спецдисциплін Деревʼянко Оксани Йосипівни, посів друге місце! 

22 квітня 2025р. відбувся майстер-клас для здобувачів освіти спеціальності 181 «Харчові технології» за спільної ініціативи  партнера шеф-кухаря  Олександра Скачкова

Тема майстер-класу: «Хінкалі- візитна картка Грузії».

22 квітня 2025 року в рамках "Тижня ПСИХОЛОГІЇ" на відділенні Інформаційних технологій було проведено заняття для здобувачів освіти 029-23-1 на тему "Війна не привід не навчатися. Умови ефективного навчання", де студенти спробували виконати вправи міжпівкульної взаємодії головного мозку, довільності та самоконтролю.

21 квітня 2025 року здобувачі освіти груп 073-24-1 та 242-24-1 стали учасниками пізнавально-розважальної гри «Хто хоче стати ерудитом?»

Спочатку здобувачам освіти необхідно було пройти відбірковий тур і тільки потім стати основним гравцем та змагатися за почесне звання ерудита.

Для отримання звання ерудита гравець мав дати 15 правильних відповідей на 15 питань. У гравців були три підказки: допомога глядачів, дзвінок другу, 50 на 50.

📍 Адреса: 

49041 Україна м. Дніпро вул. Технічна, 4 

Переїзд від Залізничного вокзалу:

Маршрутним таксі "Аеропорт-Вокзал" № 60 - до зупинки "Коледж"

Маршрутним таксі "Аеропорт-Вокзал" №109 - до зупинки “Коледж”

Від вулиці "Робоча" та площі "Соборна":

Тролейбус № 19 та 21 - до зупинки "вул. Технічна"

☎️ Контакти:

Приймальня директора:
(093) 971-41-00

Відділ кадрів:
(096) 101-58-69, (066) 395-68-44

Приймальня комісія:
(066) 263-55-98, (066) 216-85-25

Підготовчі курси:
(096) 804-43-33

✉️ E-mail:
dtret1@ukr.net

✉️ E-mail приймальної комісії:
pk_dacte@ukr.net

Ми у соц мережах: