241 Готельно–ресторанна справа
24 Сфера обслуговування
Термін навчання:
2 роки 10 місяців на базі 9 класів
1 роки 10 місяців на базі 11 класів
Освітньо-професійний ступінь: Фаховий молодший бакалавр
Освітня кваліфікація: фаховий молодший бакалавр з готельно-ресторанної справи
Для забезпечення навчально-практичного процесу на спеціальності “ТК” в технікумі побудований готельний комплекс, до якого входять:
Ці всі приміщення використовуються згідно графіку проведення практичних занять по навчальному плану, що дає змогу якісно засвоювати матеріал, який отримали студенти на теоретичних заняттях.
З позитивної сторони слід відзначити, що студенти отримують якісні практичні навички під час проходження практики в туристичних фірмах “САМ”, “Пік-тур Оптима”, „Панорама”, „Малюк”, „Обрій Інк”; готелях „Весна”, “Україна”, “Дніпропетровськ”, “Дніпротурист”, “Європейський”, “Дніпроавіа”, ТЦ „ДАФІ”; ТОВ “Флекс”; кафе „Антракт”, “Оранж”, “Спарта”; ресторанному комплексі “Купідон”; в пансіонатах “Експрес” та „Сокіл”, розташованих на Азовському узбережжі, та інших місцях практики.
Для якісної підготовки спеціалістів в коледжі є необхідні лабораторії і кабінети, які обладнані тематичними стендами, є рекламні буклети, фотографії готелів м. Дніпропетровська, необхідний роздатковий матеріал та методичне забезпечення всіх предметів.
Випускники Дніпропетровського транспортно-економічного коледжу (спеціальності “ТК”) працюють за фахом у державних і недержавних організаціях і займають посади:
Після закінчення коледжу студенти можуть продовжувати навчання в ВУЗах на денному та заочному відділеннях: Київський університет туризму, економіки та права; Харківська академія комунального господарства; Дніпропетровський університет економіки та права і інших учбових закладах.
У період навчання студенти вивчають наступні дисципліни:
Цикл гуманітарної та соціально-економічної підготовки: Історія України. Культурологія. Основи філософських знань (філософія, релігієзнавство). Соціологія. Основи правознавства. Іноземна мова (за проф. спрям.). Українська мова (за проф. спрям.). Етика й естетика. Економічна теорія.
Цикл математичної, природничо-наукової підготовки: Основи екології. Безпека життєдіяльності. Інформатика і комп’ютерна техніка. Вища математика. Основи психології. Економіка підприємства. Бухгалтерський облік. Фінанси підприємства. Основи менеджменту. Основи маркетингу. Охорона праці.
Цикл професійної підготовки: Організація та технологія обслуговування в готелях. Організація та технологія обслуговування в закладах ресторанного господарства. Будівлі та обладнання готелів. Санітарія і гігієна в підприємствах готельного типу. Естетичне оформлення готелів. Професійний етикет. Іноземна мова. Інформаційні системи в готельному господарстві.
Цикл вибіркових дисциплін: Готельна індустрія України. Основи туристичної діяльності. Діловодство в підприємствах готельного типу. Світове готельне господарство. Географія туризму України. Трудове право. Статистика. Країнознавство. Основи підприємниц.діяльності. Чинники успішного працевлаштування за фахом. Охорона праці в галузі.
За період навчання студенти виконують дві курсові роботи на третьому курсі з дисципліни «Організація та технологія обслуговування в готелях», а на четвертому курсі з дисципліни «Основи менеджменту».
За період навчання студенти отримують хорошу професійну підготовку та теоретичні знання, які закріплюють при проходженні виробничої практики (всього 17 тижнів) в готелях, кемпінгах, пансіонатах.
Державна атестація студентів проводиться у термін з 19 січня до 1 лютого у формі
комплексного кваліфікаційного іспиту (тестові завдання) з трьох предметів (перший екзамен):
Після закінчення коледжу студенти можуть продовжувати навчання в ВУЗах на денному (2 курс) та заочному відділеннях (3 курс) у містах Київ, Харків, Дніпропетровськ (філіали).
Молодший спеціаліст з цієї спеціальності може займати відповідні первинні посади:
Ліцензія: діє до 2018р.
За більш детальнішою інформацією звертатися за тел. 050-96-59-206
Чернишова Олена Володимирівна (голова предметної комісії «Менеджменту»)
{backbutton}