Коротка характеристика спеціальності |
Галузь знань – | 18 «Виробництво та технологія» |
Код та назва спеціальності – | 181 «Харчові технології» |
Освітньо-професійний ступінь – | фаховий молодший бакалавр |
Освітня кваліфікація – | фаховий молодший бакалавр з харчових технологій |
Ліцензійний обсяг – | 25 |
Термін навчання: база 9 класів | 3 роки 5 місяців |
база 11 класів | 2 роки 5 місяців |
Навчально-виховний процес зі спеціальності здійснюється у відповідності до діючих вимог ОКХ і ОПП (наказ МОН України № 147 від 11.06.2009р.), ОПП молодшого спеціаліста (в частині розподілу загального навчального часу за циклами підготовки, переліку та обсягу нормативних дисциплін за циклами підготовки) (затверджено МОНУ 24.04.2009), тимчасової ОПП спеціальності, варіативної компоненти ОКХ, ОПП, затвердженої директором коледжу; навчального плану, затвердженого директором коледжу.
ПРО СПЕЦІАЛЬНІСТЬ |
«Знати про їжу людина повинна не менше, ніж про математику або про свою рідну мову.» Гордон Рамзі
Мета створення спеціальності «Виробництво харчової продукції» визначається потребами міста Дніпропетровська та області, південних регіонів України у висококваліфікованих фахівцях із технології харчування.
Спеціалісти професійного спрямування «Технологія харчування» необхідні для численних підприємств ресторанного господарства різних форм власності, а також підприємств з виробництва харчових продуктів і напівфабрикатів.
Готує спеціалістів для обслуговування підприємств харчування.
Первинні посади випускників:
Технік-технолог з технології харчування.
Шеф-кухар. Кухар 5-й, 6-й розряд.
Бармен 5-й розряд.
Офіціант. Метрдотель.
Виробник харчових напівфабрикатів.
Кондитер 5-й розряд.
Член бригади ресторану.
Керуючий (менеджер) підприємством харчування.
Начальник виробництва (в закладах харчування).
Керуючий рестораном (кафе, їдальнею і т. ін).
Адміністратор залу (в закладах харчування).
Професія - технік-технолог з виробництва харчової продукції – це стабільність сьогодні, впевненість завтра, успішність завжди!