Під час тижня спеціальності «Харчові технології» серед здобувачів ІІ курсу було проведено фаховий конкурс «В гостях у кухара». Проведення даного конкурсу є одним з етапів підготовки здобувачів за спеціальністю «Харчові технології» і проводився з метою посилення інтересу до поглибленого вивчення предметів професійно-теоретичної підготовки і оволодіння навичками трудових прийомів, розвитку творчої активності здобувачів.
Основними завданнями конкурсу є: стимулювання професійного самовдосконалення; розвиток творчих здібностей здобувачів; моніторинг рівня професійної підготовки здобувачів; підвищення рівня викладання спеціальних дисциплін; удосконалення фахової майстерності викладача.
Необхідно відмітити, що конкурс такого формату для здобувачів ІІ курсу проводиться вперше.
Для оцінювання конкурсу було обрано журі в такому складі:
Олена СКАЧКОВА-викладач спецдисциплін;
Ольга ЛУНІНА- технолог харчового виробництва вищої категорії міжнародного класу, викладач спецдисциплін;
Наталія КІЩЕНКО – викладач, фахівець з контролю якості харчової продукції
Женя ЗЕЙНАЛОВА – голова профспілки здобувачів коледжу.
Учасниками конкурсу було обрано назви команд «Льодяники» та «Смаколики», розроблено емблеми і привітання від команд.
Під час конкурсу команди змагалися в приготуванні і оформленні салатів, бутербродів, фруктової нарізки. Всі конкурси оцінювали за критеріями: смак, презентація, знання рецептури, оригінальність виконання, смакові переваги.
Також наші здобувачі випробували свої навички у чищенні картоплі: хто швидше та якісніше почистить картоплю за допомогою ножа.
Під час проведення конкурсу, не залишили без уваги і групу підтримки наших учасників. В той час, коли учасники були зайняті виконанням конкурсних завдань, група підтримки змагалася в логічному бої. Їм було запропоновано відгадати загадки на тему їжі, назви продуктів, страв та кондитерських виробів. Отже, група підтримки виявила високий рівень щодо відгадування загадок і весело провели час.
Конкурс підготувала викладач Олена МАЙКО.