Тиждень, як і місяць березень, добігає свого логічного завершення, але не заходи, присвячені тижню спеціальності 274 Автомобільний транспорт, під гаслом "Механіка навколо нас".
Захід шостий:
Конкурс фахової майстерності
Конкурси професійної майстерності серед здобувачів освіти коледжу проводяться з метою посилення інтересу до вивчення освітніх компонентів професійно-теоретичної підготовки й оволодіння навичками трудових прийомів по ремонту й обслуговуванню автомобілів.
27 березня 2025 року на базі навчально-виробничих майстерень коледжу відбувся фаховий конкурс студентів відділення «Транспортних та харчових технологій» за спеціальностю 274 Автомобільний транспорт. У конкурсі брали участь команди ІІІ-ІV курсів.
Здобувачам освіти були підготовлені різноманітні завдання як теоретичного, так і практичного напрямку.
Але перед тим, як перейти до виконання завдань, обов’язковим елементом є проведення інструктажу з техніки безпеки, бо командам прийдеться працювати з обладнанням, яке є доволі складним в деяких зонах.
До питання безпеки здобувачів освіти в коледжі ставляться дуже відповідально, і тому РЕУЦКОВ Геннадій Якович (провідний фахівець штабу цивільної оборони) провів бесіду щодо збереження здоров’я та життя здобувачів освіти в процесі конкурсу, навів приклади дій у разі небезпеки.
Після цього голова циклової комісії ДРОЖАКОВ Кирило Валентинович оголосив умови змагань, вимоги до них, локації. Були визначені капітани команд та подані заявки на участь у конкурсі.
І нарешті все розпочалось.
Під час конкурсу учасники показали свої теоретичні й практичні навички з обслуговування, експлуатації та ремонту автомобілів і двигунів.
Конкурс був складений із декількох окремих етапів.
1 етап – Теоретичний: визначення рівня теоретичних знань здобувачів освіти за професійно-практичною підготовкою, а саме дисципліна «Правила безпеки дорожнього руху та охорона праці».
Мета цього етапу - визначення рівня поєднання теоретичних і практичних знань та навичок студентів під час опрацювання дорожніх ситуацій і правил безпеки дорожнього руху.
2 етап – Практичний: визначення рівня вмінь та навичок здобувачів освіти під час виконання демонтажно-монтажних операцій.
Мета цього етапу - визначення рівня практичних навичок здобувачів освіти у роботі з інструментом і двигуном автомобіля.
3 етап – Експлуатаційний: визначення рівня вмінь та навичок здобувачів освіти під час виконання операцій по заміні пошкодженого колеса авто, виявленню несправності в автомобілі.
Загалом усі учасники отримали багато незабутніх емоцій та вражень. Змогли показати не тільки членам журі, а й одногрупникам свої вміння і знання. Тим більше, що, крім викладачів, членами журі були представники споріднених кафедр Українського державного університету науки і технологій та представники роботодавців.
Підбив підсумки конкурсу методист практичного навчання КОВТУН Віктор Власович. Він зазначив, що цей конкурс став вже традицією на відділенні та цикловій комісії, указав на те, що конкурс із кожним роком вдосконалюється і рівень завдань, які готують викладачі і майстри практичного навчання, стає більш практичним і складним.
Але незважаючи на труднощі, загальну боротьбу, усі учасники конкурсу отримали сертифікати та подарунки.
Чекаємо від наших викладачів наступних, не менш важливих цікавинок, а здобувачам освіти бажаємо не зупинятися та досягати більшого.
Захід сьомий:
Спортивні змагання з волейболу
Захід, який чекали усі: і здобувачі освіти, і викладачі, і співробітники коледжу - це спортивні змагання.
У плані тижня спеціальності окремим пунктом було визначено день, а саме 27 березня 2025 року, час 14.00 та місце Спортивна зала №1.
Так і відбулося. У визначений день і час усі учасники прибули на місце змагання.
А ось третя партія стала найзапеклішою. Жодна з команд не хотіла поступатися. Рахунок змінювався то в один, то в інший бік. Але здобувачі освіти, незважаючи на опір викладачів, все ж змогли вирвати перемогу 22 : 25.
Загальний рахунок гри став 2 : 1 на користь здобувачів освіти.
У підсумку перемогла МОЛОДІСТЬ, хоча ДОСВІД намагався не відставати.
Учасники гри були нагороджені смачними призами-тортами, які приготували здобувачі освіти спеціальності 181 Харчові технології під керівництвом викладача СКАЧКОВОЇ Олени Анатоліївни.