Згідно укладеної угоди про міжнародну співпрацю та академічну мобільність між ДТЕФК та АПО «Меркур» прийняли участь з 13.06.2025 по 15.06.2025 в Інтерактивному освітньому хабі HoReCa, що передбачав роботу спільного проєкту HoReCa: Лаванда fest, обговорення напрямів подальшої співпраці та академічної мобільності здобувачів освіти та педагогів.
Програма передбачала:
- Майстер-класи від провідних кухарів на лавандовій фермі
- Нетворкінг з технології приготування м’яса на відкритому вогні та десертів з використанням полум’я з додаванням лаванди
- Особливості використання лаванди в їжі, напоях, парфумах, прикрасах…
- Зустріч зі стейхолдерами академії для обговорення перспектив співпраці та академічної мобільності між закладами освіти та бізнес-партнерами, розширення її для реалізації спільних проектів та програм обмінів здобувачів освіти.
Завданнями були:
- приготувати страву з м’яса на відкритому вогні, до неї гарнір з овочів та соус, із використанням лаванди в будь-якому вигляді (в маринаді, в соусі, в сиропі чи олії, чи в декоруванні при подачі);
- приготувати солодку страву чи десерт із використанням лаванди в будь-якому вигляді та додати для дегустації;
- зазначити назву страв та вихід, інгредієнти, особливості приготування для промоції на ТБ, радіо та соц.мережах. Всі страви приготувати на 20 порцій по 50-70г для дегустації, Все гарно оформити і подати для гостей заходу.