10 лютого 2025 року відбувся майстер клас з навчальної дисципліни «Процеси та апарати харчових виробництв»(Спецкурс) здобувачами освіти другого курсу групи 181-23-1 спеціальності 181 «Харчові технології» (Food tеchnоlоgу), заняття провела викладач категорії спеціаліст Луніна Ольга Володимирівна.
Мета: Ознайомити студентів з теоретичними основами процесів подрібнення, та формування, суть і призначення, характеристику способів подрібнення, їх класифікацію, основи теорії подрібнювання, види машин харчової промисловості і підприємств харчування. Класифікація машин для подрібнювання, загальні вимоги до них, основні їх робочі органи. Навчити здобувачів освіти розуміти що таке - процес подрібнення, які машини використовують для процесу подрібнення та ознайомитись із загальними вимогами до машин для подрібнення. Прикладом цього процесу є, процес виробництва фаршу з м‘ясної сировини, та формування бургерних котлет, та збирання готового Бургера.
На сьогоднішньому занятті студенти ознайомились, з процесом подрібнення, м’ясної сировини, та процесом формування готових м’ясних напівфабрикатів.
Студенти, закріпили та поглибили теоретичні знання, здобуті у процесі вивчення дисципліни, власноруч, займались виробництвом фаршу, формували бургерні котлети, жарили котлети, та збирали Бургери.
У доброзичливій, дружній атмосфері ми завершили приготування «Бургера класичного», та провели дегустацію.