Спеціальність 241 Готельно-ресторанна справа

Галузь знань - 24 Сфера обслуговування (Sегvісеs)

Спеціальність - 241 Готельно-ресторанна справа (Ноtеl, геstаuгаnt аndсаtегіng)

Освітньо-професійна програма - Готельно-ресторанна справа (Ноtеl, геstаuгаnt аndсаtегіng)

Освітня кваліфікація - фаховий молодший бакалавр з готельно-ресторанної справи

Освітньо-професійний ступінь - фаховий молодший бакалавр

Термін навчання: 

- 2 роки 10 місяців на основі загальної середньої освіти  (база 9 класів);

- 1 рік 10 місяців на на основі повної загальної середньої освіти  (база 11 класів).

Випускники коледжу можуть працювати:

на підприємствах готельно-ресторанного комплексу; в туристичних комплексах; готелях й аналогічних закладах розміщення (готелі, мотелі, пансіонати тощо); в комерційних та соціальних закладах розміщення (туристичні бази, молодіжні готелі, кемпінги, бунгало, будинок відпочинку тощо); в спеціалізованих закладах розміщення (ротелі, ботелі, флотелі, альптотелі, притулки тощо); в підприємствах ресторанного господарства (ресторани, бари, кафе, кафетерії, їдальні, ресторани за спеціальними замовленнями); в закладах швидкого харчування (fast food, піцерії).

Випускники з даної спеціальності можуть займати посади:

фахівець з готельного обслуговування;

адміністратор (господар) залу;

стюард (готелі та інші місця розміщення);

офіціант / бармен;

портьє; метрдотель.

 

Контакти (коледж, приймальна комісія): 49041, Україна, Дніпропетровська область, Дніпро, вул. Трудових резервів 4.

EMAIL: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.  Телефон: (056) 720-92-31

 

Контакти (завідувачка відділенням) Ейхман Олена Анатоліївна

EMAIL: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.   Телефон: (050) 366-52-82

 

 

 

241 Готельно–ресторанна справа

24 Сфера обслуговування

Термін навчання:

2 роки 10 місяців на базі 9 класів

1 роки 10 місяців на базі 11 класів

Освітньо-професійний ступінь: Фаховий молодший бакалавр

Освітня кваліфікація: фаховий молодший бакалавр з готельно-ресторанної справи

Для забезпечення навчально-практичного процесу на спеціальності “ТК” в технікумі побудований готельний комплекс, до якого входять:

  • учбовий ресторан;
  • учбовий малий банкетний зал;
  • учбовий бар;
  • учбовий двомісний готельний номер;
  • учбовий одномісний готельний номер;
  • кімната відпочинку.

HostelЦі всі приміщення використовуються згідно графіку проведення практичних занять по навчальному плану, що дає змогу якісно засвоювати матеріал, який отримали студенти на теоретичних заняттях.

З позитивної сторони слід відзначити, що студенти отримують якісні практичні навички під час проходження практики в туристичних фірмах “САМ”, “Пік-тур Оптима”, „Панорама”, „Малюк”, „Обрій Інк”; готелях „Весна”, “Україна”, “Дніпропетровськ”, “Дніпротурист”, “Європейський”, “Дніпроавіа”, ТЦ „ДАФІ”; ТОВ “Флекс”; кафе „Антракт”, “Оранж”, “Спарта”; ресторанному комплексі “Купідон”; в пансіонатах “Експрес” та „Сокіл”, розташованих на Азовському узбережжі, та інших місцях практики.

Для якісної підготовки спеціалістів в коледжі є необхідні лабораторії і кабінети, які обладнані тематичними стендами, є рекламні буклети, фотографії готелів м. Дніпропетровська, необхідний роздатковий матеріал та методичне забезпечення всіх предметів.

Випускники Дніпропетровського транспортно-економічного коледжу (спеціальності “ТК”) працюють за фахом у державних і недержавних організаціях і займають посади:

  • завідуючого поверхом готелю;
  • чергового по поверху;
  • керівника туристичної групи;
  • організатора подорожей (екскурсій);
  • організатора механізованого розрахунку в готелі;
  • агента з організації туризму;
  • адміністратора;
  • адміністратора чергового;
  • покоївки;
  • портьє;
  • помічника менеджера.

Після закінчення коледжу студенти можуть продовжувати навчання в ВУЗах на денному та заочному відділеннях: Київський університет туризму, економіки та права; Харківська академія комунального господарства; Дніпропетровський університет економіки та права і інших учбових закладах.

У період навчання студенти вивчають наступні дисципліни:

     Цикл   гуманітарної   та соціально-економічної  підготовки: Історія України. Культурологія. Основи філософських знань (філософія, релігієзнавство). Соціологія. Основи правознавства. Іноземна мова (за проф. спрям.). Українська мова (за проф. спрям.). Етика й естетика. Економічна теорія.

      Цикл математичної, природничо-наукової підготовки: Основи екології. Безпека життєдіяльності. Інформатика і комп’ютерна техніка. Вища математика. Основи психології. Економіка підприємства. Бухгалтерський облік. Фінанси підприємства. Основи менеджменту. Основи маркетингу. Охорона праці.

      Цикл  професійної  підготовки: Організація та технологія обслуговування в готелях. Організація та технологія обслуговування в закладах ресторанного господарства. Будівлі та обладнання готелів. Санітарія і гігієна в підприємствах готельного типу. Естетичне оформлення готелів. Професійний етикет. Іноземна мова. Інформаційні системи в готельному господарстві.

     Цикл вибіркових дисциплін: Готельна індустрія України. Основи туристичної діяльності. Діловодство в підприємствах готельного типу. Світове готельне господарство. Географія туризму України. Трудове право. Статистика.  Країнознавство. Основи підприємниц.діяльності. Чинники успішного працевлаштування  за фахом. Охорона праці в галузі.

      За період навчання студенти виконують дві курсові роботи на третьому курсі з дисципліни «Організація та технологія обслуговування в готелях», а на четвертому курсі з дисципліни «Основи менеджменту».

     За період навчання студенти отримують хорошу професійну підготовку та теоретичні знання, які закріплюють при проходженні виробничої практики (всього 17 тижнів) в готелях, кемпінгах, пансіонатах.

Державна атестація студентів проводиться  у термін з 19 січня до 1 лютого у формі

комплексного кваліфікаційного іспиту (тестові завдання) з трьох предметів (перший екзамен):

  • Санітарія і гігієна в підприємствах готельного типу.
  • Організація та технологія обслуговування в готелях.
  • Основи менеджменту, а також другого екзамену з іноземної мови.

     Після закінчення коледжу студенти можуть продовжувати навчання в ВУЗах на денному (2 курс) та заочному відділеннях (3 курс) у містах Київ, Харків, Дніпропетровськ (філіали).      

     Молодший спеціаліст з цієї спеціальності  може займати відповідні первинні посади:

  • Адміністратор черговий;  Консьєрж готельного комплексу; Покоївка; Портьє; Черговий по поверху (готелю, кемпінгу, пансіонату).

Ліцензія: діє до 2018р.

За більш детальнішою інформацією звертатися за тел. 050-96-59-206

Чернишова Олена Володимирівна (голова предметної комісії «Менеджменту»)

    {backbutton}