Екскурсія до музею Державної митної служби України.

31 жовтня викладач ДНЗ «ДТрЕК» Кудрявцева М.В. разом зі студентами  гр.081-18-1 відвідали професійну екскурсію у музеї Державної митної служби України.

Музей Державної митної служби України створений у 2011 році і має статус відомчого. Музей розповідає і показує історію розвитку митної служби.

Експозиція музею Державної митної служби України побудована за тематико-хронологічним принципом і висвітлює історію митної справи та митних органів, які існували на території сучасної України з найдавніших часів до сучасності

Пошуково-експозиційна робота зі збору інформації, документів, фотографій, зразків контрабандної та контрафактної продукції, митного одягу різних часів і країн проводилася співробітниками митниць, митних установ і організацій протягом тривалого періоду.

Експозиція музею розміщена в 3-х залах і налічує понад три тисячі експонатів, серед яких є унікальні експонати, що розповідають про розвиток торгово-митних відносин та митної справи в Північному Причорномор'ї, в античні часи, в епоху козацтва і в інші історичні періоди.

Окрема експозиція присвячена становленню та розвитку митної служби незалежної України. Про її досягнення розповідають стенди, що висвітлюють роботу українських митників у боротьбі проти незаконного переміщення через митний кордон нашої держави зброї, наркотичних речовин, українських національних святинь, предметів історичної пам'яті українського народу, контрафактної продукції, валюти і виробів з дорогоцінних металів і каменів. У шафах, вітринах і стендах містяться фрагменти оригіналів та макети різних схованок предметів контрабанди.

Після екскурсії у формі діалогу усі студенти мали можливість висловити свою думку, були обговорені та визнані основні проблемні питання та зроблені висновки щодо важливості роботи митної служби у здійсненні ними основних завдань щодо створення сприятливих умов для розвитку зовнішньоекономічної діяльності , забезпечення безпеки суспільства, захист митних інтересів України.

Після професійної екскурсії студенти були запрошенні до святкування Хелоуіна та прийняли участі у квесті.

Завдяки проведеному заходу студенти отримали багато нових знань та мотивацію на подальше навчання.