Участь у роботі секції «Екологічні проблеми регіону»

Участь у роботі секції «Екологічні проблеми регіону» П’ЯТОЇ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ НАУКОВО-ТЕХНІЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ СТУДЕНТІВ, АСПІРАНТІВ І МОЛОДИХ УЧЕНИХ «МОЛОДЬ: НАУКА ТА ІННОВАЦІЇ»

29.11.2017 викладач-методист  ДНЗ «Дніпровського транспортно-економічного коледжу» Шамрай Марина Василівна із студентом ІІ курсу Яланським Давидом (гр.АК-16-1/9) взяли участь у роботі секції «Екологічні проблеми регіону» П’ЯТОЇ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ НАУКОВО-ТЕХНІЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ СТУДЕНТІВ, АСПІРАНТІВ І МОЛОДИХ УЧЕНИХ «МОЛОДЬ: НАУКА ТА ІННОВАЦІЇ», що  відбулася  на базі кафедри екології та технологій захисту навколишнього  середовища ДВНЗ «Національний гірничий університет»  із доповіддю про результати дослідницької роботи  «АЛЬТЕРНАТИВНІ ДЖЕРЕЛА ЕНЕРГІЇ.  ЕЛЕКТРИЧНИЙ СТРУМ ІЗ ЖИВИХ РОСЛИН»

Глобальні зміни  ХХІ сторіччя викликають потребу у альтернативних, екологічно чистих  джерелах  енергії.  Із давнини люди користувалися  енергією  сонця, води і вітру.  Ми розробили  діючу міні модель пристрою  альтернативного джерела енергії. Це своєрідний акумулятор.  В основі наших досліджень - отримання електричного струму із  продуктів життєдіяльності рослин, що ростуть у пластикових контейнерах. Із 8 контейнеров загальним об’ємом до 3 дециметрів кубічних отримали близько 4 вольт, що вистачило запалити світлодіод. Метод екологічно безпечний, і є можливість використовувати великі площі полів,  болот для виробництва електроенергії .