Тематичний захід «Негативний вплив шкідливих звичок на моє здоров’я. Адміністративна відповідальність: штраф або ……??? »

З метою запобігання шкідливим звич­кам, які негативно впливають на здоров'я студентів та формування вмінь і навичок щодо власної без­пеки, розуміння відповідальності за власні вчинки та їх наслідки 28 листопада викладачами  Гайовою О.В. та Кудрявцевою М.В. , разом із студентами 4 курсу 081-18-1 Бамбулою Р. та Сідельником Є.  проведено тематичний захід «Негативний вплив шкідливих звичок на моє здоров’я. Адміністративна відповідальність: штраф або ……??? » серед студентів І курсу  274-19- 1 та  273 19-1.

На початку заходу викладач правових дисциплін Кудрявцева М.В. визначила поняття та особливості адміністративної та кримінальної відповідальності неповнолітніх та студенти юридичного відділення Бамбула Р. та Сідельник Є. представили мініатюру «Інспектор поліції та правопорушник», продемонструвавши як представник правоохоронних органів зупиняє порушника, заповнює протокол, у якому фіксує факт правопорушення. Після чого студенти визначили яка норма Закону була порушена, яка санкція визначена, види відповідальності за такі проступки тощо. Сідельник Євген визначив перелік місць, у яких куріння заборонено та штрафні санкції за порушення цієї норми. Також до уваги студентів було представлено відеоролик на цю тему.

У наступній частині виховного заходу викладач фізичного виховання Гайова О.В. представила цікаву презентацію стосовно шкідливих наслідків куріння, алкоголізму та вживання наркотичних засобів. Було дано визначення терміну «погана звичка», «здоров’я» та «здоровий спосіб життя», обговорені питання несерйозного ставлення до свого здоров’я, а також переглянуто відеоряд («Що відбувається з організмом в результаті вживання алкоголю і наркотиків»).

Висновки щодо  шкідливих звичок та їх соціальні наслідки, міфи і факти о вживанні наркотиків,  видами адміністративних стягнень та кримінальних покарань – були представлені у виді QR-кодів.

Під кінець у формі діалогу та за методом «коло ідей» усі мали можливість висловити свою думку, визначитись із цікавими для них правовими аспектами певних адміністративних порушень.

Завдяки проведеному заходу студенти першого курсу отримали багато нових знань , що дало розвиток почуття відповідальності за свої вчинки та дії. Студенти четвертого курсу та викладачі отримали корисний професійний досвід та мотивацію на подальший розвиток  щодо проведення подібних заходів.