Правовий десант «Адміністративна та кримінальна відповідальність »

27 жовтня викладачі ДНЗ «ДТрЕК» Кудрявцева М.В. , Мішура І.В., студенти 4 курсу ПР 15-1/9 Димова Є., Шевченко І., Бондарь І. та ПР 15- 2/9 Картавченко А., Головіна А. та Потапенко Я.  провели правовий десант серед студентів І курсу Транспортного відділення на тему «Адміністративна та кримінальна відповідальність ».

  

Метою заходу були  ознайомлення із основними положеннями Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України; розкриття причини правопорушень та їхні наслідків, ознайомлення їх з основами правомірної поведінки з загальним порядком притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності, видами адміністративних стягнень та кримінальних покарань.

Під час зустрічі були визначені особливості адміністративної та кримінальної відповідальності неповнолітніх . Студенти юридичного відділення представили презентації , при перегляді яких студенти першого курсу отримали відповіді на багато запитань , що хвилюють кожного та почули цікаві факти щодо кваліфікації правопорушень та притягнення до відповідальності.

Також було проведено анкетування щодо правової свідомості  та розуміння негативних наслідків скоєння правопорушень, результати якого були проаналізовані студентами юридичного відділення і виявило недостатнє розуміння основних принципів адміністративної та кримінальної відповідальності.

Під кінець заходу був переглянутий відеоролик , у якому молоді хлопці, правопорушники, притягнуті до відповідальності , ділились враженнями щодо перебування у неволі та розуміння усього аспекту тяжких наслідків неправомірної поведінки. Після перегляду у формі діалогу та за методом «коло ідей» усі мали можливість висловити свою думку , були обговорені та визнані основні проблемні питання та зроблені висновки.

          Завдяки проведеному заходу  студенти першого курсу отримали багато нових знань , що дало розвиток почуття відповідальності за свої вчинки та дії. Студенти четвертого курсу отримали корисний професійний досвід та мотивацію на подальший розвиток та навчання і розуміння важливості проведення подібних правових десантів.