Семінар-тренінг «Захист прав споживачів: практика застосування вітчизняного законодавства»

18.10.2018 року у конференц-залі ДТрЕК відбувся семінар-тренінг «Захист прав споживачів: практика застосування вітчизняного законодавств-ва» в рамках проекту «Правосвідомість кожного – запорука сильної та спро-можної громади м. Дніпра», який реалізує Дніпропетровська обласна гро-мадська організація «Товариство інтелектуальної власності».

Тренінг був проведений Вершиніним С.Г. , юристом-правозахисником, головою організацій «Дніпровський міський комітет захисту прав спожива-ча».

 Семінар було підготовлено та проведено за участю ПК Економічних дисциплін. Учасниками тренінгу стали студенти груп МК 16-1/9, МН 16-1/9, БО 17-1/9 та ПР 15-1/9.

Основними питаннями, що обговорювались, були:

  • захист прав покупця в разі конфлікту в супермаркеті;
  • права покупця товару на гарантійний ремонт;
  • ризики та права споживачів при купівлі товарів через мережу інтернет;
  • права та обов`язки фізичних та юридичних осіб-продавців товарів щоденного попиту;
  • права та обов`язки фізичних та юридичних осіб-продавців непродовольчих товарів;
  • практика застосування Закону України «Про захист прав споживачів» на прикладі моделювання практичних ситуацій з розв`язанням проблем.

Як відзначили присутні на семінарі викладачі та студенти, основи споживчого права – це той мінімум знань, які можуть знадобитись кожному громадянину в його повсякденному житті. Найбільш цікавим у тренінгу було обговорення реальних конфліктних ситуацій, учасниками яких були присутні (гарантійний ремонт та обмін мобільних телефонів, використання обмінного фонду товарів при гарантійному ремонті великої побутової техніки та інш.).

Семінар пройшов дуже динамічно, з активною участю та зацікавленістю слухачів. Всі присутні отримали розгорнуті відповіді на свої питання. Усі учасники заходу отримали комплекти матеріалів за темою тренінгу: «Захист прав споживачів: практика застосування вітчизняного законодавства»

Підбиваючи підсумки семінару-тренінгу, голова ПК Економічних дисциплін Баюл Т.П. виразила подяку від Дніпровського транспортно-економічного коледжу Вершиніну С.Г. та Департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради за роботу по підвищенню правосвідомості студентів коледжу та якості фахових компетенцій майбутніх випускників – менеджерів, маркетологів, правознавців.