Однією із складових професійної підготовки здобувачів фахової передвищої освіти є науково-дослідна робота, що з одного боку дозволяє реалізувати на практиці знання та навички, яких набули під час оволодіння знаннями із спеціальних дисциплін, а з іншого боку – спрямована на власний науковий пошук здобувачів. Також, дослідницька робота є обов’язковим елементом освітнього процесу, і одним із засобів її реалізації є написання курсових робіт.
Здобувачі фахової передвищої освіти відділення «Транспортних та харчових технологій» спеціальності 181 «Харчові технології» провели захист курсових робіт з навчальної дисципліни «Технологія виробництва кулінарної продукції». Під час написання курсової роботи, вони використовували свої знання та навички для вирішення поставлених перед ними завдань.
При виконанні теоретичної частини, майбутні фахівці опрацьовували нормативно-технічну документацію, вивчали теоретичний стан окреслених питань в навчальній літературі. Під час виконання експериментальної частини оброблювали експериментальні дані шляхом логічного викладення, складання таблиць, схем та інших наочних матеріалів та виконували аналіз отриманих експериментальних даних.
Під час захисту курсових робіт здобувачі фахової передвищої освіти продемонстрували глибоке розуміння питань технології приготування страв та процесів, вміння визначати можливі проблеми та шляхи їх подолання, що свідчить про високий рівень знань та навичок, які вони отримали під час навчання, та про їх здатність застосовувати їх на практиці.