Здобувачі фахової передвищої освіти, які навчаються на 1–ому курсі спеціальності 181 «Харчові технології» завершили вивчення навчальної дисципліни «Технології» (профіль кулінарія) за розділами:
- Вступ до професії;
- Фізіологія харчування;
- Естетика харчування.
Вивчення даних розділів сприяє формуванню у майбутніх фахівців галузі харчування основ майбутньої діяльності; загального уявлення про структуру, зміст, характер та специфіку майбутньої професійної діяльності в закладах ресторанного господарства.
Одним із видів навчальної діяльності здобувачів фахової передвищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» є виконання проєктів.
Проєктна діяльність забезпечує продуктивний зв'язок теорії і практики в процесі вивчення, сприяє розвитку пізнавальних, творчих навичок, умінь самостійно удосконалювати свої знання, орієнтуватися в інформаційному просторі, критично мислити.
Отже, здобувачам фахової передвищої освіти було запропоновано до розроблення проєкт на тему «Кенді-бар».
В процесі роботи над проєктом, ознайомилися з історією походження даного виду обслуговування, видами його організації та особливостями сервірування столу в залежності від призначення.
Групу було поділено на чотири команди і обрано новорічну тематику обслуговування. Командам необхідно було скласти меню, описати 3 рецептури з меню і виконати сервірування столу. Всі команди впоралися із завданням, відповідали на запитання компетентного журі, до складу якого входили викладачі фахових дисциплін.
За підсумками виконання проєкту, команди було нагороджено в номінаціях:
- «В кращих новорічних традиціях»;
- «Професійне оформлення страв»;
- «Креативний лист меню»
- «Естетика сервірування».